Składniki na jedną porcje:

  • pół batata
  • 1/3 cebuli
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej  
  • 2 łyżki bułki tartej
  • suszona bazylia i pieprz
  • jogurt naturalny
  • wędzony łosoś
  • świeży koperek do dekoracji

Wykonanie:

Batata ścieramy na dużych oczkach. Cebulę przesmażamy na złoty kolor. Startego batat, cebulę, jajka, mąkę, bułkę tartą i przyprawy łączymy ze sobą. Nagrzej patelnie z oliw lub olejem i i smaż z obu stron na patelni do zarumienienia. Polecam nakładać po jednej łyżce farszu na patelnie.
Podaj z jogurtem naturalnym i wędzonym łososiem. Smacznego!

Dominika Kamińska

Dominika Kamińska

Fizjoterapeuta Dziecięcy, Rehabilitacja, Aktywny Tryb Życia, Zdrowe Odżywianie, Sport