ROZGRZEWAJĄCA ZUPA WARZYWNA
Składniki: 250 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 40g kaszy owsianej (może być ryż lub każda inna kasza) 1/2 cukinii 1 marchewka sól i pieprz świeża
PLACKI Z BATATÓW Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Składniki na jedną porcje: pół batata 1/3 cebuli 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki bułki tartej suszona bazylia i pieprz jogurt naturalny
RATATOUILLE
Składniki: cukinia bakłażan papryka czerwona pół cebuli czerwonej żółty pomidor 2 puszki krojonego pomidora 2 ząbki czosnku masło klarowne suszone zioła parmezan Wykonanie: Czosnek drobno
PIERŚ Z KACZKI Z KONFITURĄ PORZECZKOWĄ I FRYTKAMI Z BATATA
Składniki: pierś z kaczki pół średniego batata dżem porzeczkowy 100% pół czerwonej cebuli 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 150ml czerwonego wina oliwa lub
KREM Z DYNI
Składniki: pół szklanki bulionu drobiowego pół dyni świeży imbir – wedle uznania czosnek – wedle uznania (ja dodaje 2 ząbki) pieprz, sól masło/olej Wykonanie: Dynie
PLACUSZKI MARCHEWKOWE
Składniki: 2 jajka 3 łyżki mąki orkiszowej 1 starta marchewka suszone zioła sól i pieprz natka pietruszki olej do smażenia Dip: 3 łyżeczki jogurtu naturalnego