Składniki:
- Puszka mleka kokosowego
- 5-6 łyżek nasion chia
- Miód wedle uznania
- Gwiazdki Kaki
- Mango
- Domowa granola
Wykonanie:
Przelej całą puszkę mleka kokosowego do szklanki lub wysokiego pojemnika. Dodaj nasiona chia i dynamicznie wymieszaj. Pozostaw na 4-5h w lodówce (ja zawsze zostawiam na całą noc wtedy mam pewność że nasiona mi w pełni napęcznieją).
Po upływie czasu jeżeli się okaże, że jest pudding za gęsty można dodać jogurtu lub mleka i wymieszać. Powstała masę przelej do wysokiej szklanki/kieliszka/salaterki. W osobnym naczyniu zblenduj na gładką masę kawałki mango. Kaki obierz ze skóry – najlepiej obieraczką, następnie pokrój w grube plastry i wycinaj gwiazdki foremkami na ciasteczka. Wsyp granole, dodaj mus z mango i udekoruj gwiazdkami z kaki. Smacznego !