Składniki:

  • Puszka mleka kokosowego
  • 5-6 łyżek nasion chia
  • Miód wedle uznania
  • Gwiazdki Kaki
  • Mango
  • Domowa granola

Wykonanie:

Przelej całą puszkę mleka kokosowego do szklanki lub wysokiego pojemnika. Dodaj nasiona chia i dynamicznie wymieszaj. Pozostaw na 4-5h w lodówce (ja zawsze zostawiam na całą noc wtedy mam pewność że nasiona mi w pełni napęcznieją).

Po upływie czasu jeżeli się okaże, że jest pudding za gęsty można dodać jogurtu lub mleka i wymieszać. Powstała masę przelej do wysokiej szklanki/kieliszka/salaterki. W osobnym naczyniu zblenduj na gładką masę kawałki mango. Kaki obierz ze skóry – najlepiej obieraczką, następnie pokrój w grube plastry i wycinaj gwiazdki foremkami na ciasteczka. Wsyp granole, dodaj mus z mango i udekoruj gwiazdkami z kaki. Smacznego !

Dominika Kamińska

Dominika Kamińska

Fizjoterapeuta Dziecięcy, Rehabilitacja, Aktywny Tryb Życia, Zdrowe Odżywianie, Sport